top of page

Det er utfordrende å være pårørende til en person som har en spiseforstyrrelse. Sykdommen kan stille seg mellom deg og den syke på en slik måte at relasjonen endres. Det er vanlig å føle maktesløshet og fortvilelse når man ikke klarer å hjelpe slik man ønsker. Lojalitet til den syke kan gjøre det vanskelig å be om støtte i eget nettverk. Å prioritere seg selv når den man er glad i lider, kan kjennes feil, men er samtidig helt nødvendig. Det er tungt å stå alene - ikke minst når man er redd.  

Jeg tilbyr et rom for å tenke høyt om din/deres situasjon, som en NETTSAMTALE eller ved FYSISK OPPMØTE. Å kunne forstå sykdommen og hvordan spiseforstyrrelsessymptomene kan hjelpe den syke, vil være et viktig tema.  Vi kan sammen drøfte praktiske problemer, dilemmaer i kommunikasjonen og roller, samt gå gjennom mulige kroppslige og psykiske komplikasjoner til sykdommen. Økonomi og problemer knyttet opp til studier/jobb for den syke er ofte viktig tema ettersom mange syke føler at de ikke fortjener å ta imot støtte de har rettigheter på hos NAV, på jobb eller på studiestedet. En unødvendig økonomisk avhengighet mellom den syke og pårørende kan skape konflikter og kan hindre den sykes vei til et selvstendig liv. Hvordan ta best mulig vare på deg selv som pårørende, vil være en naturlig del av samtalene. Du er velkommen som kjæreste/ektefelle, foreldre, besteforeldre, onkler og tanter, søskenbarn, søsken, venner, kollega eller barn av et menneske som har sykdommen. 

Tilbudet står selvfølgelig åpent selv om du er usikker på om den du er glad i, faktisk har en spiseforstyrrelse. I den situasjonen kan det kanskje være ekstra viktig å ha en sparringspartner.

Jeg vil fungere som en rådgiver, ikke som en lege. Det betyr at jeg ikke vil sette diagnoser, henvise, skrive resepter, journalføre* eller sykemelde etc.  Tilbudet er eksklusivt for de pårørende. Det blir derfor ingen behandling eller henvisninger av den som er syk. Det er likevel mulighet å snakke om ulike behandlingsalternativer og hvilken informasjon som er viktig å gi ved kontakt i helsevesenet.

Jeg har naturligvis taushetsplikt**.

 

*For å huske den unike situasjon som hver enkelt står i, vil jeg notere noe slik at jeg kan huske hovedtrekk av samtalen til neste veiledning. Notatet vil være lagret i et sikkert datasystem og du har full innsynsrett.  

**Når du bestiller timen, vil det dukke opp en boks der jeg bekrefter at jeg har taushetsplikt for innholdet i samtalene.  

Å være en pårørende

Praktisk info

Jeg tilbyr samtale med fysisk oppmøte eller nettbasert. Det er opptil deg.  For mange kan det være nyttig med en dobbelttime første gang slik at vi kommer ordentlig inn i situasjonens historie og kompleksitet. 

Priser: 

  • Enkelttime 45 min.

    • Dagtid (kl. 08.00-16.00): kr. 1200

    • Kveldstid (kl. 16.00-20.00): kr. 1500

  • Dobbelttime 2x45 min. + 15. min. pause: 

    • Dagtid (kl. 08.00-16.00)​: kr. 2200

    • Kveldstid (kl. 16.00-20.00): kr. 2500

Timer som ikke benyttes eller der det skjer avbestilling mindre enn 24 timer før avtalen, må betales i sin helhet. Ta kontakt på mail Tori.F.Halvorsen@gmail.com eller telefon 98678788 så avtaler vi et tidspunkt! 

Kontor: Waldemar Thranesgate 19 b på StHanshaugen i Oslo

bottom of page